Podlaski Urząd Wojewódzki w Białymstoku
Jak korzystać? Dziennik zmian Informacje niedostępne
Szukaj
Stan sprawy
-   Stan sprawy
Menu tematyczne


Linki
Opiekunowie

38069620   odwiedzin

Kategoria: Kontrola w trybie zwykłym w Urzędzie Gminy Kołaki Kościelne - podejmowanie działań wobec dłużników alimentacyjnych

Wystąpienie pokontrolne z kontroli przeprowadzonej w Urzędzie Gminy Kołaki Kościelne
Data utworzenia:  13.08.2015 12:00:07
Data publikacji:  18.08.2015 10:32:07
Data modyfikacji:  18.08.2015 10:32:56
Autorzy: Kozłowski Andrzej
Publikator: Kiryluk Marek
Ocena prawidłowości działań podejmowanych wobec dłużników alimentacyjnych, na podstawie ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2012 r., poz. 1228 z późn. zm.; obowiązująca publikacja Dz. U. z 2015 r., poz.

Na podstawie art. 28 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 23 stycznia 2009 r. o wojewodzie i administracji rządowej w województwie (Dz. U. z 2015 r, poz. 525), w zw. z art. 2 pkt 1 i art. 6 ust. 4 pkt 3 ustawy z dnia 15 lipca 2011 r. o kontroli w administracji rządowej (Dz. U. Nr 185, poz. 1092) oraz art. 31 ust.1 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2015 r. poz. 859) w dniu 17.07.2015 r. pracownik Wydziału Polityki Społecznej Podlaskiego Urzędu Wojewódzkiego w Białymstoku Marek Kiryluk – starszy  inspektor wojewódzki, na podstawie upoważnienia nr 1/2015, znak: PS.I.431.2.7.2015.MK z dnia 14.07.2015 r., wydanego  z upoważnienia Wojewody Podlaskiego przez Zastępcę Dyrektora Wydziału Polityki Społecznej, przeprowadził kontrolę w trybie zwykłym w Urzędzie Gminy Kołaki Kościelne, ul. Kościelna 11, 18-315 Kołaki Kościelne, zwanym  dalej UG, w zakresie prawidłowości działań podejmowanych wobec dłużników alimentacyjnych, na podstawie ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów.

O przeprowadzeniu kontroli dokonano wpisu w książce ewidencji kontroli UG pod poz.5.

Pełna treść wystąpienia pokontrolnego do pobrania niżej 


Załączniki do informacji:

.